Horen, zien en helpen

Horen, zien en helpen

Het is alweer oktober. Heb jij ook het gevoel dat het jaar voorbij vliegt? Hoewel we hopen op een lekkere lange na-zomer, is de herfst officieel begonnen en deze maand gaat de klok ook weer een uur terug. Wintertijd, brrrr. Verder staan er een aantal interessante landelijke thema's deze maand op de kalender.

Kinderboekenweek

Allereerst de jaarlijkse Kinderboekenweek. Lezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Daarnaast geeft lezen en voorlezen je kind een fantasie-ticket om mee naar verre landen te reizen, bijzondere mensen en wezens te ontmoeten en spannende avonturen te beleven. Wie wil dat nu niet? 

Week van de Opvoeding

Dan is er tussen 7 en 13 oktober ook nog de Week van de Opvoeding. Tijdens deze week willen we alle ouders en opvoeders oproepen om elkaars manier van opvoeden niet alleen te bekritiseren maar om elkaar te helpen. Juist op het moment dat je kind besluit te gaan gillen in de supermarkt, heb je niets aan een oordelende blik en zoek je dat luisterend oor of een helpende hand. Opvoeden doe je niet alleen en hoef je ook niet alleen te doen. 

Anders is leerzaam

Verder is ons thema deze maand: Horen, zien en helpen. Een beetje in het verlengde van de Week van de Opvoeding willen we ouders en opvoeders oproepen om niet alleen toe te kijken hoe een andere ouder het (verkeerd) doet, maar elkaar een beetje te helpen. Hoe jij opvoedt is misschien heel anders dan je buurvrouw of -man, maar dat biedt juist de mogelijkheid om van elkaar te leren. Stel je open voor een ander, maar geloof ook in jezelf.