Drankgebruik minderen of stoppen? Het kan bij Novae!

drinks

Krijgt u wel eens opmerkingen over uw drankgebruik?

U bent hierin niet de enige. Er zijn veel mensen die zich niet bewust zijn hoeveel alcohol ze drinken en welke effecten dat op hun gezondheid en omgeving heeft. Iedereen kan in de situatie terechtkomen dat hij meer drinkt dan goed is. U kunt hier iets aan doen! U kunt voorkomen dat u gezondheidsproblemen krijgt of zelfs verslaafd raakt.

Minderen of stoppen? Het kan bij Novae!

Steuntje in de rug

Veel mensen houden het minderen of stoppen beter vol als ze een steuntje in de rug krijgen. Het wordt gemakkelijk als u met iemand praat die u begrijpt en beschikt over professionele kennis en ervaring. Novae is er voor u als u een moeilijk moment heeft met praktische hulp en advies. U staat er niet alleen voor. Novae biedt korte Basis GGZ-behandelingen aan jongeren en volwassenen, die bestaan uit gesprekken met een professional. U leert uw momenten van ‘trek’ herkennen en u leert hier met hulp van Novae beter mee om te gaan. U kunt uw programma deels online volgen. En ook als uw depressieve of angstklachten heeft of bijvoorbeeld relatieproblemen, kunt u dat met Novae bespreken.

Waar en door wie?

Novae is alaanwezig in een aantal praktijken en gezondheidscentra in Fryslân, ook op Ameland. Bij de huisartsenpraktijken op Ameland is er elke twee weken iemand aanwezig bij wie u zich kan aanmelden.

U kunt geholpen worden met minderen of stoppen met alcohol, blowen, gamen of gokken. U kunt ook bij Novae terecht voor hulp bij stoppen of minderen met roken. Samen wordt er gekeken naar uw situatie en hoe u het beste geholpen kan helpen. U beslist zelf of u wilt minderen of stoppen.

Hoe meldt u zich aan?

Uw huisarts kan u aanmelden bij Novae. Daarna neemt Novae contact met u op voor een eerste afspraak. Uw huisarts kan u ook een verwijsbrief meegeven zodat u zichzelf kunt aanmelden via (088) 234 43 00 of info@novae.nu. Hebt u vragen of wit u meer informatie? Dan kunt u Novae bellen of mailen of de website bezoeken: www.novae.nu.

Hulp nodig of vragen?