Ervaring van... Mehrnoesh

getting ready

Mijn zwangerschap in 5 opmerkingen:

“Een liefdesbaby!”

Na 1 jaar en 3 maanden is het zover! “Thijs, we krijgen een liefdesbaby!” Het is zo onwerkelijk, maar ook normaal en natuurlijk tegelijkertijd. Ik kijk dagelijks vol trots in de spiegel naar mijn ‘bolle buik’ en voel me al een moeder. De rest van de wereld ziet nog niets, maar dat maakt me niet uit. Daphne Dekkers noemt dit in haar boek: ‘De geboorte van een moeder’, leestip van mijn zus.

“Rondzwemmende visjes”

Ik rij in de auto en voel mijn buik rommelen. Heb ik iets verkeerds gegeten? Nee dit voelt anders: een gek gevoel wat lijkt op rondzwemmende visjes en luchtbellen die in je buik ploppen. Het zijn de eerste schopjes van onze kleine meid! Het was even wennen, maar nu kan ik niet meer zonder. Het liefst voel ik haar de hele dag door.

“Wanneer beginnen de kwaaltjes?”

Al jaren hoor ik vrouwen over nare zwangerschapskwaaltjes en tot het laatste moment denk ik: “Wanneer beginnen de kwaaltjes?” Ok, ik ben misselijk en moe geweest, last gehad van obstipatie, duizeligheid en slaap slecht. Maar er groeit een kind in mij…dus deze ongemakken had ik op z’n minst ook verwacht. Ik ben blij dat ik op het ergste was voorbereid, zorg extra goed voor mezelf, ga naar zwangerschapsyoga (aanrader) en focus me op de mooie momenten.

“Je straalt!”

Het meest blij word ik van de opmerking “Je straalt!” Misschien zegt men dit tegen alle zwangere vrouwen, maar stralen is voor mij altijd een magisch woord geweest, één van de leukste complimenten die je iemand kunt geven. Dus ook al is het een leugentje om zwangere vrouwen goed te laten voelen, blijf het doen…het werkt!

“Word ik ook zo’n moeder?”

“Thijs, word ik ook zo’n moeder die alleen maar over haar kind praat?” Thijs antwoordt: ‘Waarschijnlijk wel! Maar dat is niet erg, het hoort in ons levensfase. Tijdens onze studietijd hadden we het met vrienden over studierichtingen en niet-leuke vakken en leraren. En bij het kopen van ons huis gingen gesprekken op verjaardagen over hypotheekvormen en welke bank de laagste rente had.’ Ik moet lachen, maar Thijs heeft gelijk en stelt me gerust. Met zo’n wijze nuchtere man kan ik zeker het moederschap aan!

Over mij

Ik ben Mehrnoesh van Langen - Forouzandeh, 32 jaar en heb Iraanse roots. Ik woon sinds 3 jaar met de allerleukste man in het pittoreske Langedijk, maar blijf stiekem een stadsmens. Ik hou van mensen en reizen, het liefst gecombineerd. Je mag mij wakker maken voor een goede cocktail, granaatappels en Iraans ijs. In het dagelijks leven probeer ik mensen en merken te helpen hun doelen te bereiken, met veel passie, plezier en een gestructureerd plan. Dit doe ik o.a. in mijn bedrijf www.simplymehr.nl.

“Happiness is like a kiss. You must share it to enjoy it."

 

Hulp nodig of vragen?