Pedagogisch spreekuur voor ouders van kinderen 0-16 jaar.

Computer

“Soms kun je ze wel achter het behang plakken....” Een opmerking die elke ouder wel kent. We geven ermee aan dat we even niet meer weten wat we met het gedrag van ons kind aan moeten. Bijvoorbeeld als een kind veel huilt, steeds maar niet wil slapen of eten, alleen maar ruzie maakt met vriendjes of steeds een grote mond heeft.

 Opvoedingsvragen

Alle ouders kennen momenten waarop zij even niet meer weten wat zij met het gedrag van hun kind aan moeten. Vaak helpt het als zij er even met iemand anders over kunnen praten. Iemand die er fris tegenaan kijkt. Iemand die de dingen helder op een rijtje zet. Iemand met wie u samen een oplossing kunt bedenken.

Meestal is/zijn één of een paar gesprekken met onze pedagoog al voldoende om het verloren vertrouwen te herstellen, de noodzakelijke rust te geven en een positieve omgang met elkaar opnieuw mogelijk te maken.

Positief opvoeden

Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en pedagogen van GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg werken met Positief Opvoeden. Dit is een manier van opvoeden die kinderen de beste kans geeft om zich goed te ontwikkelen. Positief Opvoeden richt zich onder andere op het stimuleren van het goede gedrag van uw kind.

Begeleiding thuis pedagoog

Tijdens uw bezoek aan het consultatiebureau of de school, kunt u vragen stellen aan de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg. Zij kunnen met u meedenken en tips en adviezen geven over het gedrag van uw kind.

De pedagogen van de GGD komen bij u thuis: in de eigen omgeving zoeken zij samen met u naar de oorzaak van het gedrag van uw kind en helpen zij u meer inzicht in dit gedrag te krijgen. Daarna zoeken zij met u naar de beste manier om ermee om te gaan. Begeleiding van de pedagoog is gratis.

Meer weten of direct uw vraag stellen?

Neem tijdens kantooruren contact op met GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg. Of bezoek het Pedagogisch spreekuur voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0-16 jaar.

Waar: 't Wantij in Buren

Wanneer: elke eerste woensdag van de maand van 9:00-11:00 uur

Contact: bel voor een afspraak Paula van Zwol, pedagoog. Telefoon: (088) 229 94 37 of neem contact op per e-mail:P.vanZwol@vrfryslan.nl

 

Hulp nodig of vragen?