Ouderschap

Je komt ongeacht de situatie dingen tegen waar iedere vader of moeder mee te maken krijgen. Of je nu een baby, peuter, puber in huis hebt, of ouder bent van een adoptie- of pleegkind.

Je relatie verandert

De relatie tussen jullie verandert: je gaat samen opvoeden. Je sociale leven verandert. Misschien willen jullie nog een kind of zoek je juist meer tijd voor jezelf. Als alleenstaande ouder deel je je leven vanaf nu met je kind.

Verantwoordelijkheid

Iedere ouder wil in ieder geval zijn kind beschermen. Je hebt de verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat je je wel eens onzeker voelt, of je nu voor het eerst ouder bent of al een volgend kind hebt. Die onzekerheid kan in sommige situaties omslaan in een schuldgevoel. Bijvoorbeeld als je het opvoeden moeilijk kunt combineren met werk of als je in scheiding ligt.

Zorgen om je kind

Het is normaal dat je je zorgen maakt om je kind. Je wilt voorkomen dat je kind door verkeerde vrienden op het slechte pad komt. Misschien heb je geldzorgen of is er sprake van huiselijk geweld. Je wilt een veilig thuis voor je kind. Weet dat je er als ouder niet alleen voor staat. Je kunt op deze website een hoop informatie vinden. Heb je meer vragen? Ga dan naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bij je in de buurt.

Jouw ervaringen delen?

Wil je meedoen aan Leuker voor Later, het onderzoek over ouderschap? Door jouw ervaringen te delen, help je mee aan de ontwikkeling van meer en betere informatie voor (aanstaande) ouders. Kijk op Leukervoorlater.nl.

 

Heb je een vraag?

Veelgestelde vragen over 'Ouderschap'

Alle veelgestelde vragen