Koningsspelen Ameland 2018: sportief en waterrijk

Fot 1 Koningsspelen Ameland

Op vrijdag 20 april 2018 vierden zo’n 364 leerlingen van alle vier de Amelander basisscholen de Koningsspelen. Nadat ze ieder op hun eigen school energie opdeden via het Koningsontbijt, werden ze hartelijk ontvangen door burgemeester Albert de Hoop en de beide buurtsportcoaches op camping Roosdunen in Ballum voor het gezamenlijke programma.

Burgemeester De Hoop opende de gezamenlijke Koningsspelen officieel door bidons met een ‘slokje water’ voor de leerlingen en mobiele watertappunten voor de scholen uit te reiken. “Ameland is een JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) gemeente die gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren aantrekkelijker en gemakkelijker wil maken. Water drinken als alternatief voor gezoete dranken is één van de dingen die daar bij past. Zeker in combinatie met een sportief evenement als de Koningsspelen”, volgens burgemeester De Hoop en buurtsportcoaches Esther Renes en Martine Kienstra.

Na de opening gingen de groepen 1 tot en met 4 het Krûmeltjesbos in. Daar zochten de kinderen met veel plezier naar achttien vossen. De groepen 5 tot en met 8 speelden onder leiding van Ameland Adventure een zeskamp, survival, lacrosse en frisbee. “Wat een sportiviteit. De scholen gingen de strijd aan met elkaar. Alles was goed georganiseerd en het was fantastisch weer. Alleen maar blije gezichten! Mede dankzij de inzet van de vele ouders die vrijwilliger waren, is het een prachtige, sportieve ochtend geworden”, zo vertelden buurtsportcoaches Esther Renes en Martine Kienstra enthousiast.

Bent u benieuwd naar (meer) foto’s van de Koningsspelen? Kijk dan op de Facebookpagina van Sport op Ameland.