Twee lezingen positief opvoeden: Opvoedtakel

sleepy

Op donderdag 10 oktober 2019 en 12 maart 2020 organiseert Gemeente Ameland twee inspirerende lezingen over positief opvoeden via de ‘Opvoedtakel’. De lezingen zijn voor alle ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar op Ameland die het plezier in hun gezin willen vergroten. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De eerste lezing op 10 oktober is in de Week van de Opvoeding.

Opvoedtakel

Erwin van der Veen en Carina Klinkvis zijn de schrijvers van het prijswinnende boek Opvoedtakel. Dit boek is door het Nederlands Jeugdinstituut en Nederlands Centrum Jeugdgezondheid bekroond met de Bert Prinsenprijs, een innovatie prijs binnen de opvoedzorg.

Opvoedtakel gaat uit van drie pijlers die zorgen voor meer plezier in het gezin:

  • positief contact met de kinderen
  • goede zelfzorg voor ouders waardoor de batterij opgeladen blijft
  • een duidelijke en haalbare grens stellen

Opvoedtakel is ontwikkeld binnen de gespecialiseerde jeugdzorg. Maar vooral toepasbaar in elk gezin dat het plezier in het gezin wil vergroten. Erwin van der Veen en Carina Klinkvis begeleiden ouders, trainen professionals en zijn allebei zelf ouder.  

Tijdens de lezingen komen Erwin van der Veen en Carina Klinkvis met prikkelende opdrachten en verhelderende inzichten, waarmee ouders zelf tot een oplossing komen die bij hun gezin past. Beide schrijvers brengen dit op een speelse, interactieve manier. Ze gaan er van uit dat ouders na de lezing met een positief gevoel en een opgeladen batterij de deur uit gaan.

Gemeente Ameland biedt ouders nu de mogelijkheid om kennis te maken met Opvoedtakel. Het boek kost normaal € 20,- maar na de lezing kunt u het boek kopen voor € 10,-. Gemeente Ameland subsidieert de overige € 10,-.

Meer informatie en aanmelden

10 oktober 2019 in Ons Hol te Hollum

12 maart 2020 in De Toel te Nes

Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

De lezingen zijn een vervolg op elkaar, maar zeker ook los van elkaar te volgen.

U kunt zich aanmelden per e-mail via gebiedsteam@ameland.nl. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Gebiedsteam Ameland via gebiedsteam@ameland.nl of telefoonnummer (0519) 555 555.